Woonlocatie De Eersteling

Gelegen in een rustige woonwijk, op loopafstand van de kerk en winkelstraat vinden we de oudste voorziening van Siloah: De Eersteling. Er wonen 26 cliënten met een verstandelijke beperking. Sinds 2011 wonen ze in een prachtig nieuw onderkomen. De cliënten wonen in eigen appartementen en er zijn verschillende gezamenlijke woonkamers.

Overdag gaan de meeste cliënten naar hun werk: een dagactiviteitencentrum, zorgboerderij of sociale werkvoorzieningplaats in de directe omgeving.

Elke bewoner heeft zijn vaste taken: aardappels schillen, tafel afruimen, prullenbak leegmaken, koffiezetten, etc. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over voor hobby’s en activiteiten, zoals een bezoek aan het gastgezin, winkelen, een strandwandeling maken of een concert bezoeken. Bij de activiteiten zijn vele vrijwilligers betrokken.

Speciaal voor oudere bewoners die niet meer buitenshuis actief zijn, organiseert De Eersteling een Huiskamerproject met activiteiten op werkdagen, zoals bakken, wandelen of kaarten maken.

Contactgegevens
Ganzenpad 2-4
2751 CZ Moerkapelle
T: (079) 59 35 300